fotobloggar.nu

Våra husdjur
Som ni vet så har vi katter men vi har faktiskt fler husdjur;
 
"Hacke" , En hackspett som kommer till oss hela tiden sedan några år tillbaka. Vi har inte vetat om det är en hane eller hona men i våras såg vi att det var en hona för hon hade en unge med sig som hon matade vid vårt fågelbord. Så underbart att se.
 
"Kurre", Vi har haft flera olika ekorrar genom åren som kommit till oss. Några har tyvärr blivit tagna av en kisse som huserar i området. Några har blivit överkörda. Men då och då får vi besök vid blombordet av en liten "kurre".
 
Herr och fru Sven Duva", I flera år nu har vi haft besök av ett ringduvepar. Dom kommer på våren och stannar till hösten. Vi kallar dom Herr och fru Sven Duva från Fänrik Ståls sägner.  Det fanns/finns även en målvakt som hette/heter Sven Dufva.  
 
Utöver det har vi olika småfågelsorter som kommer på besök och en liten skogsmus. 
Underbart med djur!
 
Christer

Mycket fina bilder! Tips om större hackspett: röd hjässa är ungfågel, svart hjässa med röd fläck i nacken är vuxen hane, honan har ingen röd fläck i nacken.

Svar: Tack för tipset, det ska jag kolla efter nästa gång vi får besök av Hacke. :)
familjenkaotisk.blogg.se

Hanneles bokparadis

mysigt att ha lite liv runt omkring

Svar: Ja visst är det :)
familjenkaotisk.blogg.se

LILLIAN

helt underbara foton

Svar: Tack :)
familjenkaotisk.blogg.se

Gittan

Så fina bilder och kul med fåglar.

Svar: Tack så mycket :) Ja fåglar är roliga :)
familjenkaotisk.blogg.se

Kort

Så underbart med alla djur som kommer till våra gårdar ❤️ Vi har jättemånga hackspettar, spillkråkor på vår gård då våra hagar inte är plöjda och myrstackar finns i överflöd, läste någonstans att en hackspett äter minst 2000 myror om dagen, skrev en blogg om det för länge sedan. Men även i skogen har vi tre jättemyrstackar så mat finns i massor.... Jättefina bilder du tagit ❤️

Svar: Tack så mycket :) Oj visste inte att hackspettar åt så mycket myror. Vi har en jättestor myrstack utanför tomten som ju är på både gott och ont för dom kommer i massor in på altanen men bor man vid en skog får man räkna med sådant :)
familjenkaotisk.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress