Sol och snö
Snön ligger kvar och igår sken solen hela dagen.  Tog lite bilder på Milo när vi var ute men han är nästan aldrig stilla. Ska böka och ha sig i snön. 🙂
 
 
Tipsade ju om boken "Må bättre och lev 10 år längre igår". 
I den stod det i kapitel 2 om stress. Stress är lika farligt som att röka. 
Det finns många sätt att minska stress. En sak är att lära sig att förlåta andra och sig själv. Klarar man det minskar man ångest och spänningar som leder till farlig stress.
Jag har svårt att förlåta har jag märkt. Speciellt mig själv. Författaren menar att istället för att klandra sig själv ska man tänka " Vad lärde jag mig av det här " och sedan tar man nya tag. 
En annan sak som jag har svårt för är att inte kräva så mycket av mig själv. Ingen klarar hur mycket som helst och jag har ju min sjukdom dessutom . 
Författaren menar att man ska sänka kraven och tänka " Good enough ". 
Lite svårare är det ju när omgivningen ställer för höga krav.  Då är det viktigt att tala med dem eller den som du upplever gör det. 
Jag har dock försökt detta under åren men blivit bemött med  både oförstående och irritation. Det jag måste tänka då är att personen får väl bli sur och vara nedlåtande men min hälsa är viktigare. Inte så lätt men väldigt viktigt.
 
Ja det var lite funderingar om boken. Kanske delar med mig lite till senare.