fotobloggar.nu

Förutsägelser / Boktips
Jag har länge varit fascinerad av Nostradamus profetior. Köpte boken för ca 30 år sedan.
Nostradamus levde på 1500 talet och studerade medicin i sin ungdom. Han blev med tiden känd för att framgångsrikt behandla pestsjuka.
Nostradamus blev även en prominent läkare vid det franska hovet, där han bland annat sammanställde ett horoskop för konungen Henrik II. Han var även matematiker och astronom.
Mest känd är han ju för sina profetior.
Han  sägs ha förutspått Napoleon, Hitler, 11/9 ( terrorattacken), branden i London 1666, mordet på Kennedy mm.
Så här skrev han tydligen om vad som skulle hända 2020.
 
Den ekonomiska marknaden kommer lida på en global nivå år 2020. Ett "imperialistiskt lejon" kommer falla och "portarna ska öppnas genom rädsla". 
 
Ekonomin världen över lider ju nu på grund av Coronaviruset och "imperialistisk lejon" är ju Kina. "Portarna ska öppnas genom rädsla. ". Vad han menar med portarna vet jag inte men kaoset som är just nu i världen beror ju på rädsla.  
 
  
Inte bara Nostradamus förutspådde Corona utan även en amerikansk författare som hette Sylvia Browne. Hon  skrev i sin bok som utgavs för 12 år sedan följande ( se nedan)
 
 
I Brownes förutsägelse finns det verkligen något som ger en hopp. Hon skriver ju att viruset kommer försvinna lika fort som det kom. 
Man får hoppas att hon har rätt.
 
Det finns en film från 2011 som heter Contagion med bl.a Matt Damon och Kate Winslet. Den är ruskigt lik det som händer i världen just nu med Corona. 
 
 
Vad tror ni?
Tror ni man kan förutsäga framtiden?
 
Heléna

Nostradamus har ju haft rätt om så mycket annat så jag ifrågasätter inte hans profetior och jag hoppas att Sylvia Browne har rätt så att corona försvinner lika snabbt som det dök upp och om man redan vet att det kommer att dyka upp igen om 10 år så kan man ju förbereda för det redan nu tänker jag...
Intressant med förutsägelser i alla dess former, men man får nog ta vissa med en nya salt om man tänker på George Orwell och 1984 😁
Hoppas du får en fin onsdag! Här håller vi på att blåsa bort 😂 Kram 💖

Svar: Jo han har ju det. Problemet är att han skrev i versform och lite kryptiskt så det kanske kan tolkas lite godtyckligt. Däremot i Brownes bok stod det ju klart och tydligt. :)Ha det bra du med. Här spöregnar det men det blåser inte så mycket som tur är. :)
Kram <3
familjenkaotisk.blogg.se

Kort

Mycket intressant läsning om de profetior som kunnat förutsägas många händelser långt tillbaka i tiden... Håller med Helena där att jag hoppas också att Sylvia Browns profetia stämmer... Hos mig skiner solen ❤️ Ha en fin dag....kram

Svar: Ja visst är det intressant :) Man får verkligen hoppas att Browns profetia stämmer :) Vad skönt att solen skiner hos dig, här blåser det och är mulet. Solen tittar bara fram lite då och då.
Ha en fin dag du med kram <3
familjenkaotisk.blogg.se

Petra

Hörde om just Sylvia browne på wahlgren o wistams podd ang detta.
märkligt verkligen vet inte vad jag ska tro. Men hoppas på att viruset försvinner snabbt.stor kram

Svar: Ja visst är det konstigt? Håller med dig, hoppas hon har rätt om att det försvinner snart kram
familjenkaotisk.blogg.se

Josäfin Andersson

Tycker sånt här är SÅÅÅÅ intressant!! Håller tummarna för att den försvinner lika snabbt som hon förutspått också ...

Svar: Ja visst är det intressant :) Man får verkligen hoppas att Brown har rätt :) kram
familjenkaotisk.blogg.se

Emma Engström

Åh guud vad denna verkar spännande och intressant alltså!! Något jag verkligen skulle vilja ta tag i och läsa <3

Svar: Ja den är verkligen intressant :) <3
familjenkaotisk.blogg.se

LILLIAN

DET FINNS DE SOM KAN SIA IN I FRAMTIDEN DET TROR JAG PÅ OCH NOSTRADAMUS KUNDE DET
VI FÅR HOPPAS ATT SYLVIA BROWNE HAR RÄTT FÖR DET HÄR ÄR VERKLIGEN SKRÄMMANDE PÅ TRE MÅNADER SÅ HAR HELA VÄRLDEN RASAT INGET VERKAR FUNGERA LÄNGRE SÅ VI FÅR HOPPAS ATT DET FÖRSVINNER LIKA FORT SOM DET KOM

Svar: Ja jag hoppas också att Browne har rätt :)
familjenkaotisk.blogg.se

Ylva

Fascinerande att de kunnat förutse vad som händer nu! Egentligen tror jag inte på det, men uppenbarligen är det ju några som har lyckats!

Svar: Ja det är ju det som är så fascinerande. :) kram
familjenkaotisk.blogg.se

Carina

Ja vad säger man....
Boken är ju ett bevis på att hon hade rätt... eller hur
"Häxan" i mig är inte förvånad ;-)
Kram

Svar: Ja visst är det fascinerande och lite skrämmande ? kram <3
familjenkaotisk.blogg.se

Karin

Väldigt fascinerande. Själv skulle jag nog vilja ha det fallande imperiska lejonet till USA och inte Kina. Men det är ju som alltid med Nostradamus texter, det lämnar stort utrymme för tolkningar.

Svar: Ja visst är det. Nja det emperiska lejonet är ju kinas lejon i sten https://se.dreamstime.com/arkivfoto-stenlejon-f%C3%B6r-traditionell-kines-kinesisk-f%C3%B6rmyndarelejonstaty-kinesiskt-imperialistiskt-lejon-med-orientalisk-forntida-stil-image48255841.
Men som du säger det är lätt att tolka efteråt när något redan skett :)
familjenkaotisk.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress